Samuelin mitaleita juhlittiin ja kierrettiin Kunniakierrosta

Raikas avasi syyskauden mitalikahveilla ja kunniakierroksella

 

Junioreiden kunniakuja reunusti väylää, jota pitkin Asikkalan Raikkaan kolminkertainen pyöräsuunnistuksen MM-kultamitalisti hurautti mitalikahvitilaisuuteen Vääksyn urheilukentän vieressä viime keskiviikkona.

Samuel Pökälä saavutti MM-kotikisoissa Kuortaneen maastoissa kultamitalin yhteislähdössä, keskimatkalla ja viestissä. Pitkän matkan kisakin meni kärjessä lähes loppumetreille asti, mutta yksi huono reitinvalinta pudotti Samuelin siinä neljänneksi. Sprinttimatka, joka SM-kisoissa oli Samuelilla vahvaa tekemistä, ei MM-kisoissa sujunut aivan yhtä hyvin. Siinä hän oli 13.

Ensimmäisen pyöräsuunnistuksen MM-mitalinsa Samuel sai jo nuorten kilpailuissa, kun hän oli mukana pronssia voittaneessa viestijoukkueessa 2010.

Aikuisten kilpailuissa Samuel oli pronssimitalisti vuoden 2012 MM-kisoissa Unkarissa sekä pitkällä, että keskimatkalla, mutta sitten pyöräsuunnistukseen tuli useamman vuoden tauko, kun Samuel keskittyi pyöräilyyn TWD-Länkenissä ja kävi kokeilemassa myös kansainväistä pyörävauhtia Ranskassa.

Pyöräsuunnistus palasi kovakuntoisen miehen ohjelmaan osittain jo vuonna 2017.

Viime vuonna pyöräsuunnistuksen mitaleista ei päästy mittelemään Tsekissä, joten pyöräsuunnistajilla oli kova into päästä taistelemaan hyvistä sijoituksesta, kun tiedossa oli vielä kotikisat Suomessa.

Asikkalan Raikas järjesti mitalistilleen kakkukahvit Vääksyssä. Puheenjohtaja Jukka Sällinen kiitteli puheessaan suorituksa ja toivoi samanlaisen vireen jatkuvan tulevaisuudessakin.

Raikkaalla on vahvat perinteet niin yleisurheilussa kuin suunnistuksessakin, jossa Samuel on seuran kolmas maailmanmestari Pekka Pökälän (hiihtosuunnistus) ja Minna Kaupin jälkeen.

Samassa tilaisuudessa Asikkalan Raikas halusi kiittää myös yhteistyökumppaneitaan, niitä firmoja, jotka ovat olleet tukemassa Raikkaan nuorisoliikuntaa, sekä Asikkalan kuntaa, joka liikkuvana kuntana tarjoaa mm. ilmaiset liikuntapaikat.

Toivottavasti myös jatkossa esimerkiksi heittolajien harrastusmahdollisuudet säilyvät yhtä hyvällä tasolla.

Mitalikahvien ja kiitosten jälkeen seuran uusi työntekijä Jasmine Hyvönen veti alkuverryttelyn Kunniakierros-tapahtumaa varten ja juniorit ja monet muutkin seuran urheilijat lähtivät kiertämään rataa tunnin ajaksi juosten tai kävellen.